Uten is magen skinner ikke dagen

Jeg la denne på facebook i dag, men den er  så lang at den passer bedre som blogg.

Dystre nyheter i radioen for tiden. Grå skyer ute. Men det er lørdag og fri, og en handlerunde er påkrevd. Hundebein, folkemat, ymse ærend i diverse butikker mens tiden flyr. Blir plutselig voldsomt sugen på en softis. Jeg har en boks krokan hjemme, og det er innpakkede iser i alle butikkers frysedisker, og noen har kuleis-beholdere. Bare å forsyne seg. Men nei, i dag er det ordentlig softis som teller! Den myke sorten, med fargerikt strø. Jeg kan ta den med ut på en benk, og spise den som lunsj før drar hjem og går tur med hunden.

Jeg stimer til konditoriet på Kjøpesenteret. – Har dere softis? – Nei. Bare kuleis.
Narvesen da. – Softis? – Nei dessverre.

Bensinstasjonen pleier å ha. Et stykke å gå, men hva gjør man vel ikke for en godbit.
– Jeg håper dere har softis? – Nei, vi har ikke, men prøv på bensinstasjonen på bydelssenteret, de har mye større og finere utvalg enn vi.

Jeg føler meg som den mellomste Bukken Bruse. Jeg må jo kjøre til konkurrenten og bruke mer bensin og tid. Jaja. De har en fin benk og gress der, det kan være verdt turen. Hurra, ved innkjørselen er en stor vimpel med bilde av en nydelig softis, og en plast-figur av en kjempe-variant. Dertil blafrende softis-vimpler på begge sider av døren.  Jeg føler meg som en siklende Pavlovs hund der jeg parkerer på taxiplassen og går målbevisst inn til disken med en vennlig ung mann.
– En softis i beger med strø på takk! – Ja, det blir 34 kroner.
Jeg betaler, og han går til tappemaskinen, Så forsvinner han ut på bakrommet. Han tapper igjen, og går på bakrommet en gang til. Det viser seg at han tømmer ut det som kommer ut av maskinen. Det hvite er rennende, og er ikke soft i det hele tatt. Tredje gang hjelper det ikke, og da er posen i maskinen nesten tom.
– Hvis du har tid å venta i fem minutt kan eg setta ein ny boks inn i maskinen.
– Ja takk, sier jeg. Lurer på om det ikke er meningen jeg skal ha softis i dag.

Jeg flytter bilen og hører på en stygg sang på P3 inntil det har gått fem minutter.
Når jeg kommer inn igjen står en halv, slapp is med rødt strø på, på kanten av vasken. – Eg beklage, men me hadd’ikkje flerne boksar igjen!
– Den som står der da, sier jeg og peker på den slappe isen ved vasken. – Nei, det var bånn av den gamla, ‘an e’kje sjikkelige, me kan’kje sella’n. Men du ska få igjen pengane.

Guri. Hvorfor hadde han kastet bort strø på den da? Han taster og diller før kassen åpner seg så jeg får de 34 kronene. – Åsså må du signera her. Herre… Jeg sier ampert og med lavt blodsukker: – Dere får ta vekk alle de flaggene med softis-reklame utenfor, de er villedende! Jeg merker selv at jeg høres ut som en forurettet kjerring. – Ja me ska det, beklage allså.

Det er jo ikke synd på meg. Jeg har bagasjerommet fullt av mat, jeg kan ete når som helst. Balder møter meg med glade hopp, og blir vill av begeistring når jeg rekker ham et stykke tørket svihehud å tygge på. Han er ikke så kravstor akkurat. Jeg skjems litt.
– Du har bare et i-lands-luksusproblem, sier jeg til meg selv og finner et knekkebrød for å stagge sulten.

4
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Uten is magen skinner ikke dagen

 1. Lisens Lisens says:

  tommel, sa på fb veldig bra skrevet og egentlig sånn jeg trodde bare hendte meg
  du finner nok en annen is en annen dag
  god sommer. :)

 2. avatar Effjusikay says:

  På et vis kjenner jeg meg frustrert over ismangelen, for softis er sabla godt og selv her i dala har de god softis til de trengende 😀 men så leser jeg den siste linja di og kjenner meg igjen da folk klaga over regnet og jeg la ut en status på face “Det er bare vann…”

  Du får kjøpe deg en boks med fløteis og o’boy-pulver eller kakestrøssel, ta ut noen kuler, la dem stå i fem minutter før du rører dem sammen så det blir softis utav det og strø det du vil oppå 😀 Funker som gull.

 3. avatar ertaberta2 says:

  Veldig godt skrevet, så mye styr for en soft-is, tror jeg hadde fått høyt blodtrykk av mindre, har ikke tålmodighet jeg, dah. :))
  Men planlegger å kjøpe soft-is-maskin selv. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *