Søskentreff med frislipp

I går kjørte Balder og jeg tur. Husbonden er vekkreist, så han kunne ikke være med denne gangen, men Balder og jeg traff oppdretter, mammahund, og hele 4 av Balders søsken. Vi møttes på et nydelig sted ved Tjelta utenfor Sola, Hellestø heter det. Der kan hunder  slippes løs og tumle omkring. Det var superstas å møte mor og søsken! Min Balder er han med flekk på ryggen.

sniff2

Her har de løpt av seg den første hilsingen og snuser rundt etter dufter fra tidligere løshunder. Mammahunden er den lysebrune øverst til høyre. Den er nå ca 1/3 større enn valpene, så de blir ikke så voldsomt mye større.

gjengen6

De to andre brune valpene var mørkere enn Balder. De var nemlig blitt klippet, og var fjonge og fine. Min så stor og bustete ut i sammenligning med den tykke lyse valpepelsen sin! Men da var det litt lettere å se forskjell på dem…

twins

Rasen heter altså Lagotto Romagnolo, italiensk vannhund. Vi gikk ikke ned til stranden der det var store bølger i går, men holdt oss på stier innenfor. Etter heftig regn i det siste var det masse deilige vanndammer å utforske. Man heter ikke vannhund uten grunn. Balder står her med vann til magen. Litt kaldt å dukke seg og svømme ennå.

Vannhund1

Etter en times stormløping, hilsing og snusing og omkringtumling var det nok. Solen kikket frem underveis, og alle var enige om at det var en flott tur.

Vel hjemme fant jeg fram et tannrensegnagebein, plasserte Balder på bordet, og klippet i vei. Man må være rask med saksa, for dyret ligger i ro bare så lenge beinet varer. Voila, hunden er fornyet! Den er blitt slank og mørk, slik som de andre. Ble ikke helt ferdig med beina, men får ta dem litt pø om pø. Kjennemerke-flekkene vises nesten ikke lenger…
nyklipt_mars14

 

2
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Søskentreff med frislipp

 1. avatar Effjusikay says:

  Oi, så godt de har av sånn mental og sosial trening, småtassene 😀 Nydelige, er de!

 2. naturglede naturglede says:

  Nå kan du kalle deg hundefrisør da!!! Synes den flekken var fin jeg. Ville nesten kaldt hunden for Flekken! Neida, Balder er supert det. Sikkert en fin dag for dere alle. Nyt våren! 😀

  • avatar solveig50 says:

   Flekken er et greit kjennetegn ja. I dag er høstværet tilbake. Det luktet våt hund da vi kom hjem etter turen i morges….
   Hundefrisør krever nok litt mer øvelse gitt, den er klippet ja, men ikke frisert akkurat. Bare “fjerna den verste hårmanken på rygg og sider” liksom.

 3. avatar ertaberta2 says:

  Ser ut som hundene koser seg i vannet, sikkert deilig med ett forfriskende bad.
  Og så fin han ble etter klippen, flink du da :)
  hadde aldri tørt å klippe en hund selv, jeg.
  Kjenner ei som klippet en bichon frisee.. med resultat at hun måtte gå til en hundefrisør likevell.
  Ha en fin Kveld.
  Klem. :)

  • avatar solveig50 says:

   Må nok finne ut hvor de har hundefrisør ja, de er flinkere å klippe klør og ansikt fex, den glefser og spreller når jeg nærmer meg med klosaksen så det der har vi ikke teken på.
   God helg til deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *