Husvarm vovve

Denne uken han jeg hatt hjemmekontor om formiddagen, og gått på jobb i 11-tiden, sånn at det ble litt færre timer hjemme alene for valpen Balder. Han er blid som en lerke når Dag kommer hjem fra jobb utpå ettermiddagen. Han er rolig og sover mye om formiddagen, og om kvelden har den en heftig leke-raptus. Men vi får sove alle sammen om natten, heldigvis.

I går var det lørdag, og da fikk Balder sin første test-kjøretur etter hentingen den 9.januar. Han satt i baksetet i et lite bur mens jeg satt ved siden av. Den ynket seg i tre minutter, så la den seg ned, deretter sovnet han de 40 minuttene turen pågikk.

Istedenfor å bare gå do- og snusetur rundt i hagen og verandaen fikk vi tips om å ta Balder ut i gaten, slik at den får ferten av forbipasserende hunder som har skvettet litt her og der. Det vil valpen kjenne og vil ønske å markere for å overdøve, selv om den er liten. Hanner sparer vann og slipper bare en liten dam om gangen sånn i tilfelle det skulle dukke opp noe å markere på snart.  Siden det til daglig ikke går andre hanner verken på terrassen eller i hagen, har den ikke noen grunn til å spare seg til den kommer ut, og så fortsetter inneskvettingen. Dere som har erfaring – stemmer det at det går en smule raskere å få hanner husrene når man tar dem utenfor reviret så de får lyst å markere med skvetting?

Vi prøvde også å klippe klørne, det gikk bedre enn ventet, Dag støttet og distraherte med tauknuteleken mens jeg brukte klosaksen på en og en klo. Det gikk bra uten nerver eller blod. Tann”børsting” er nå mest tygging og lek, så vi prøver litt med kosten innimellom.

Pelsbørsting = kosestund. Og så ville vi prøve å bade, så vannhunden skulle bli vant til det fra den er liten, selv om den bare skal bades en gang i måneden sånn generelt. Lunka vann, blittelitt sjampo klar, opp i sinkvasken, håndklær bretta ut. Piiiiv! Protest! Dusjesprut, uffamei! Skylling med lunka vann fra kopp, offa voffa! Skjelve! Lempe opp på håndklærne, frottere, tørke, riste riste, åja det var visst greit, vi var fort tilgitt.

Pelsen er ikke blitt klippemoden ennå. Men de lange ørene skal nappes inni for ikke å få øreverk og skittansamling. Hvordan i alle dager gjør man det? Prøver jeg å ta tak i pelsdusk inni øret løsner ikke et hårstrå, det siter kjempefast og lugger skrekkelig! Er det meningen man skal dra av hårdotter?? Eller løsner hår etter en stund slik at man bare skal sørge for å ta vekk de som er løse, før de baller på seg? Noen som kan avklare litt for oss om ørehårnapping?

3
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Husvarm vovve

 1. avatar Jorunn says:

  Det høres ut som dere koser der med Balder :-)
  Når det gjelder avvenning av inneskvetting så høres det logisk ut det dere har begynt med :-) alle hunder vil markere, tisper også :-)
  Dette med ørehårsnapping har jeg ingen anelse om :-) med det er sikkert mye å finne på internett :-)
  Bading er sikkert like skummelt for en vannhund som en hvilke som helst annen valp :-) det går seg til, bare fortsett med leik i vann :-) dere behøver jo ikke bruke shampo heller, bare la han få lov til å leike i vannet :-)

  • avatar solveig50 says:

   Takk, ja, vi fortsetter, og slår opp litt på nett, der er mange gode tips og mange motstridende. En hundeeier sa at vi skal “velge” de tipsene som høres riktige ut for vår hund; de er jo individuelle og alle reagerer ikke likt.

 2. avatar torillus says:

  Det er morsomt og intereressant å følge med i Balders utvikling. Dere har hendene fulle! Kanskje han kan bade i det ordentlige badekaret sammen med en av dere sånn at det føles tryggere for ham?

 3. avatar wolfsea says:

  Kjekt å lese om Balder.
  Ser ut som dere gjør det meste rett.

 4. naturglede naturglede says:

  Dette fikser dere visst fint. Jeg har ikke peiling på hunder og i slett ikke fjerning av hår i ørene? Spør på dyrebutikken, de vet nok hva du skal gjøre. Glad søndag til dere. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *