Balder har vært her i tre dager nå…

… og vi liker hverandres selskap! :-) Det er heftige turer ut i øvelse med å få den husren. Det tar nok en stund før det blir full suksess, men det går langsomt framover. Nå har jeg f.eks. skjønt at jeg må ta på meg klær og sko før jeg åpner hundeburdøren om morgenen, og så gå rett ut uten sommel når hundeburdøren er åpnet. Så ja, vi mennesker må oppdras også. Det er gøy å tygge på tau, og oksesene. Tennene klør visst. Når den gnager på bordben så er det å avlede med en lovlig tyggeting.

I går begynte den å skjønne vitsen med ‘sitt’. Når den satte seg sa vi ordet sitt, og så fikk den godbit, og sannelig, etter tre forsøk så skjønte den poenget. Vi går tur fram og tilbake i hagen: Kom Balder, sitt, og så godbit når den gjør det, og ikke godbit hvis den hopper. Han sitter stadig oftere. Kult! :-)

Går ned hagen, ut på fortauet, øver på sitt, tilbake igjen, ikke mange meter. Store frø, pinner, visne blader ligger strødd overalt enda slik som vi raket i høst. Alt skal smakes på, har plukket ut noen rusk fra munnen i det siste. Fikk forhindret at den glefste i seg en sigarettstump. Snuspakker ligger det også overalt. Hva er det folk tenker med?? Prøvde meg på ‘få’ i dag, dvs at den skulle g meg ballen den hentet fra kjøkkengulvet, slik at jeg kan si ‘få’ med effekt når den har plukket opp noe den ikke skal. Det er kanskje litt vel kjapt med et nytt ord i dag alt?

Den har en vilter periode om kvelden, men sover i et par timer i strekk utover dagen, og så er det verandalufting og gåtur i hagen innimellom. I dag var den hjemme alene et par timer, på kjøkkenet med hundebur med åpen dør. Bortsett fra en dam hadde det gått greit, den virket ikke lei seg, bare logret glad da vi kom.
Hadde forventet gråt og savn av mor og søsken om natten, men den sover rolig 7 timer, har ennå ikke gjort noe i buret. Den virker trygg og glad, spiser mat og fyller opp tanken.

I helgen har vi stått opp klokken 7 både lørdag og søndag, så dagene får mange timer, men de går sannelig fort allikevel. Krabaten holder oss i ånde ja.
Om vi smelter? Heh, ja det er ikke fritt! :-)

 

5
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

21 Responses to Balder har vært her i tre dager nå…

 1. avatar Jorunn says:

  Han er jo bare helsøt :-)

 2. avatar carpediem says:

  Gratulerer med nytt familiemedlem! <3 Han er kjempesøt! 😀

 3. avatar Lisa says:

  Åh, så herlig..
  Får meg litt til å savne valpedagene selv, men… mest er jeg glad for at den mest intensive treninga her er over. Nå er det mest vedlikehold og læring av unødvendige selskapstriks som “rull rundt”, “spill død” og “high five”. Bare for å gi litt hjernetrim og unngå utløp av energi i ikke fullt så ønskede former :)

  • avatar solveig50 says:

   Ja, har lest os opp på “valp tisser inne” og forstår at dette vil ta tid. Mange bøyetørke-øvelser for oss ila dagen, og ut og inn på verandaen. Men ellers er den kul! :-)

 4. avatar Solveig50 says:

  Hvor lenge sånn cirka er den valpete valp…?

  • avatar Lisa says:

   Oj.. Det varierer veldig fra rase til rase.. og fra valp til valp. Nå kjenner jeg ikke godt nok til den der rasen til at jeg kan uttale meg. Men det meste er selvfølgelig avhengig av hvilken oppdragelse man gir. Og de tre hovedreglene for å oppdra en valp; konsekvent, konsekvent, konsekvent! :)

 5. naturglede naturglede says:

  Gratulerer. Ja, nå er det bare å jobbe for en veloppdragen krabat. Sønnen vår ha også fått seg valp og jammen er det en del jobb, men barnebarna elsker det. Lykke til! :)

 6. avatar torillus says:

  Gratulerer som hundeeiere! Balder er en nydelig og kvikk liten fyr!

 7. avatar Argus37 says:

  Gratulerer! Vår ‘Balder’ så helt annerledes ut, men om det dreier seg om en ‘gjenfødelse’ så får du en alle tiders hund :-)

 8. avatar Hilde says:

  Så fin han er :)
  Og… Han har alt så smått forstått at sitt er lik godbit, det er bra det.
  Min hund slet jeg litt med å få til å avlevere ball og andre ting til meg, i starten. Fikk et godt tips på hundekurs som jeg kan dele her… bruk det om dere vil :)

  Jeg skulle gå bakover (fordi da skulle visst hunden automatisk følge etter og “glemme” å spytte ut ballen/tyggeleken i det minste i et par skritts tid)
  Er forresten lettere med en gjenstand som er lengre enn enn ball på denne øvelsen her.

  Hunden fulgte meg, jeg ga ham tyggeleken (en tauknute) med en hånd og hadde en godbit klar i andre hånd. Etter kun to-tre skritt sa jeg slipp samtidig som jeg førte godbiten mot ham, han slapp det han alt hadde i munnen og den hånden jeg hadde gitt ham leken med, var klar og tok imot.

  Etter hvert gikk jeg lengre og lengre bakover før jeg sa slipp og ga godbit i bytte for leken. Neste trinn var å underveis vende meg slik at vi til slutt gikk side om side.

  Virket som bare det på min hund og for dem jeg var på kurs sammen med :)

  Har dere tenkt noe på det å gå på valpekurs? Jeg anbefaler det for det er skikkelig kjekt både for hunden og oss eiere. Hadde jeg fått en til hund nå så hadde jeg gått på kurs med den også, selv om jeg har gjort det før.

  Lykke til :)

  • avatar solveig50 says:

   Så stilig! Dette skal jeg jammen prøve i nærmeste framtid. Nedfallssokker og råtne plommer med stein i er gildt å gnafse på, og man blir jo litt sår på nevene av å åpne munnen og ta ut gruffet gang på gang…

   Javisst, valpekurs må vi ha. Selgeren bor på Hundvåg, og de fleste av kullet på 7 bor i stavangerområdet, og hun planlegger å finne et valpekurs til våren som vi kan gå på alle søsknene samtidig. Det blir gøy. :-)

 9. avatar eMTe says:

  Supersøt :)
  Trur han har fått ein god heim.

  • avatar Solveig50 says:

   Ja det har han! Vi har god plass og veranda og hage, og han spring propell på verandaen kvar kveld. I dag bytte eg gardiner for hans skuld. Dei som hang oppe hadde freistande tjafsar som han togg og sleit i. Kjekkare det enn gnagebein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *