Snart kommer hunden!

Tidlig i oktober gikk Pus ut av tiden. En sørgelig uke, den ble stadig sykere, og i en alder av 15 år så hadde den hatt et veldig godt katteliv hos oss.
Et pelsdyr må vi ha i hus.  Både husbonden og jeg liker katter godt og er oppvokst med det. Vi har hatt tre katter mens vi har vært gift, det har liksom blitt katt hver gang. Men så er det denne drømmen om å ha en hund en gang da… Det blir faktisk nå eller aldri, vi kan jo ikke vente til vi blir gamle og avfeldige. Så nå er det Endelig Tid For Hund! :-)

Har sett litt etter en voksen omplasseringshund de siste par månedene, men har ikke funnet noen i mellomstørrelsen som treffer, av type vannhund, storpuddel eller mellomschnauser – de voksne og veloppdragne to-tre-åringene er det ikke flust av i geografisk nærhet.

Dermed må man tenkte nytt. Gikk på Finn.no, Torget, Dyr/Hunder. Aha! Lagotto Romagnolo, Italiensk vannhund, leveringsklare i uke 2! Nyyyydelig bilde, leste på Wikipedia til øyet ble stort og vått. For en fristende rase!  :-)
Dette leste vi på en hellig juledag, man kan jo ikke forstyrre folk da. Noterte navn og nummer, eieren bor på Hundvåg, bare er kvarters kjøretur unna.
Slo opp igjen annonsen straks det ble hverdag, klar til å ringe og be om å få komme på visitt. Hekkan! “Annonsen er slettet”! Bare annonser om knøtteraser og svære beist!

Oppgitt og skuffet sendte jeg melding til husbonden fra jobb: “Annonsen er slettet! De er sikkert solgt alt! Kan du finne nummeret vi noterte i går?”
“Ja, ring likevel,” sa han og sendte nummeret.
Jeg sendte en sms. Dette var kl halv ni på torsdag.
Klokken tre kom det svar: De hadde 1 hann igjen som ikke hadde fått familie ennå!
Begeistret ringte vi tilbake om kvelden, og avtalte å få komme på visitt lørdag formiddag.

Vi var der i går. Der var to valper som snart skal hentes,  en som eieren skal beholde selv, og så den “usolgte”. Man smelter jo av sånne skjønnaser som kommer tillitsfullt bort og hilser, tumler rundt på gulvet og sovner midt i leken. Moren var rolig og vennlig selv om hun aldri hadde sett oss før, og det var helt greit at vi håndterte valpene hennes. Rasen er kjent for sitt gode lynne. Vi spurte og grov og lærte mye både om rasen og om valper.

Leseren har nok gjettet at den som var “ledig”, nå skal bli vår! Vi skal hente den torsdag. Det er fire lange dager til! Jeg har tenkt hund morgen, middag og kveld siden. Husbonden spør hvorfor jeg er så munter om dagen, enda han vet jo årsaken. :-) Han synes det er spennende selv. I går kjøpte vi hundebur og bånd og andre start-ting. Det blir jo en bratt læringskurve her, men dette blir gøy! OG travelt, jada, det mangler ikke på advarsler fra mødre og andre som ikke har hatt hund selv.
Hundeeiere, derimot, er genuint begeistret på våre vegne.

Dette blir definitivt en endring og oppkvikking i tilværelsen. I starten blir det bare korte tissepauser ute, men etter hvert som den vokser kan den gå turer, som bidrar til å få oss opp av sofaen og flytte på flesket.

Om vi gleder oss? Ja! :-) Og navnet, det blir nok Balder.

Fortsettelse følger neste helg.

 

 

7
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

24 Responses to Snart kommer hunden!

 1. avatar cezi1971 says:

  Awww…! En pelskledd skjønning kommer hjem! Gullkorn! :)

 2. avatar lisens says:

  Så kjekt for dere,
  jeg liker vel katter bedre, men kanskje fordi jeg har null peiling på hunder og raser,
  så om du sier rasen på det ordentlige navnet eller vannhund
  har jeg null peiling,
  men at dere gleder dere det har jeg peiling på
  Lykke til

 3. avatar Effjusikay says:

  Nawwww, gratulerer 😀

 4. avatar Lilleyam says:

  Næmen sååå skjønn da :)
  Gratulerer med en skjønn liten (Ra)Balder i livet. Det tenker jeg blir suksess.

 5. naturglede naturglede says:

  Jeg var da her i morges og leste, men en kommentar rakk jeg ikke. Fra hund til katt? Ja, det kan bli spennende. Gratulerer og all lykke til ! :)

 6. avatar adolph says:

  Da må husbond gå tur hver dag da? Oioioi….

  • avatar solveig50 says:

   Husbonden og hustruen må karre seg ut av soffan ja! Men i starten skal den bare ha lufting i hagen, den kan gå mer om et par måneder når dagene blir lengre. Det er bra timing. :-)

 7. avatar eMTe says:

  Så nydelig liten Balder, dette blir spennande å fylgje med på. Har hatt hund sjølv og det er verkeleg å anbefale, iallefall når ein er to eller fleire å dele på oppgåvene med. Ein slik ein vil nok trenge utfordringar både mentalt og fysisk, så trim får dokke nok alle mann :)
  Lukke til !
  Godt spennande nytt år !
  Marieklem

 8. avatar torillus says:

  Til lykke med Balder! På torsdag begynner en ny og frydefull tilværelse! Man kan vel si at dere begynner en ny tidsregning også. Den 9. januar 2014 e. Kr., alias 2014 e.v.t., blir heretter 1. nyttårsdag år 1 e. B. (etter Balder)!

 9. avatar ilmy says:

  Ååå, for en nydelig ulldott, jeg skjønner godt at dere gleder dere :)

 10. avatar Lilleyam says:

  I dag er dagen :)
  Kos dere!

 11. avatar Hilde says:

  Så kjekt :)
  Dere går en finfin tid i møte. Jeg liker å ha valp hjemme. Visst er det travelt med alle “lære-tisse-ute turene” og “ikke-røre-denne-men-se-her-er-noe-kjekkere.”
  Men… hjelpes hvor koselig det er :)

 12. avatar sirenia says:

  Gratulerer med skjønn liten tass! En hund er mer enn en katt på mange måter men dere virker jo veldig motiverte. Kos dere masse :)

 13. avatar Jorunn says:

  Kos med dyr i hjemmet :-)
  Balder er en søt hund :-)
  Lykke til 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *