Grateng

Igrunnen er ikke jeg så opptatt av mat. Mat må man ha, og det bør smake godt, og være klar til spising fort.

Gulrøtter etc i råkost, kokt kål, samt enkel fiskegrateng fra frysedisken i dag. Gratengen viste seg å være en fuktig masse av udefinerte stoffer. Kun makaronien lot seg identifisere. Men hvor var fisken? Most inn blant egg, hakket til småbiter? Ikke vet jeg. Grei nok smak. Masse emballasje å kaste. Og nå, en time etter, er jeg like sulten igjen. Det er bare å finne noe mer å ete.

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

44 Responses to Grateng

 1. avatar Breiflabben says:

  He he, ja det hørtes ikke så veldig fristende ut. Min mor lagde forresten en herlig fiskegrateng. Jeg må visst lage det en dag. Det er jammen lenge siden.
  Her blir det andebryst for andre helg på rad. Jeg holder på med å tømme fryseren. Det skal ikke kjøpes inn noe som skal i fryseren før den er helt tom og nedtinet og vasket.
  Me snakkes litt seinere :-)

  • avatar solveig50 says:

   Det med å spise ned fryseren høres kjent ut. Effektivt det, før vasking. Vi kom på den genistrek å kjøpe et ekstra lite kjøleskap inkl frys for et par år siden, vi avlaster hovedfryseren ved å overføre til lillefrys før avising. Planmessig eting er også en fordel. Jeg burde selvsagt lært meg å lage mat, men det er noe med manglende interesse som gjør det lett å gripe til ferdigpakket av og til. Snax! :-)

 2. avatar Leyla says:

  Huff, noen av de fiskgratengene som man kjøper i butikken smaker..udefinerbart! En melloting mellom mel og, ja jeg vet ikke hva. Noen er faktisk gode, den siste jeg kjøpte tror jeg var God gammeldags fiskegrateng og den var velsmakende, med fisk i! 😀

  Den hjemmelagede er nydelig synes jeg, men jeg har ikke laget så mye av den. Min søster lager forøvrig verdens beste fiskegrateng, så det spørs om jeg må spørre henne om oppskriften :)

  Ha en fin kveld :)

 3. avatar Dag Eigil says:

  Får kanskje vurdere en pølse eller to til dessert? :-)

 4. avatar jadajada says:

  sol…..

  jeg spiste fiskegrateng fra Findus her om dagen – den heter noe ala god gammeldags eller noe – den synes jeg går an (min ex lagde jo verdens beste da) med rårevet gulrot og mandelpotet til. men at de påstår at 500 gr er nok til 2 stk – det har jeg aldri skjønt – jeg renser det hele alene.

 5. Fiskegrateng egner seg ikke grisemat engang…

  😉

 6. avatar Effjusikay says:

  Vomfyll – beregna på å tjene penger på at du ikke er lenge sulten :)

 7. avatar birgitt says:

  Jeg kan iallefall love deg at du ikke blir sulten igjen på en stund om du tar umaken å lage den selv. Jeg bruker gulrøtter inni, istedet for ved siden av, blir freshere å se til da, samtidig som gulrøttene smaker søtere når de er kokt. Så smaker det med enten smeltet smør til, eller stekt bacon :-)

 8. avatar Breiflabben says:

  @solveig50 :
  Selvfølgelig må du slå opp i kokeboka og overraske din husbond med en herlig fiskegrateng i framtida.
  Du får det til, skal du se 😉

 9. avatar argus37 says:

  Det hørtes ut som du glemte potetene? Og smøret? Slikt metter også, vet du.
  Når det er sagt, er det ofte stor forskjell på fiskegrateng. ‘God gammel’ er min favoritt.
  Vil du ha mer substans, så kjøp et wok-brett med små fiskestykker og mos det inn i gratengen.

 10. avatar Energica says:

  Må le av deg, men det er helt sant at det som regel er makaronien som er det eneste identifiserbare i de man kjøper :-) Her har vi fisken omtrent utenfor stuedøra, og med en fiskeglad mann, så blir det mye fisk til middag :-) Også fiskegrateng! Men jeg syns nå det er enda bedre med plukkfisk jeg da… gjerne med litt små stekte biter av bacon i… Nydelig :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *