Musikk i tide og utide

Jeg hører ikke mye på musikk for tiden. Vi har mye god musikk i hyllene, men kommer sjelden på å sette på en CD. Ja, CD. Har ikke somlet meg til å legge yndlingsmusikken min på telefon eller annen dings til å ha i øret og lytte, enda jeg kjører buss 20 min til og fra jobb hver dag. Jeg tror ikke det er bra med musikk for nær trommehinnene, med skral hørsel og tinnitus-skrekk. Men i kveld satte jeg på en høylytt versjon av Kinks i stua. Pus bumpet fornærmet vekk fra sofaen og trakk ut på kjøkkenet, den liker ikke støy.

Radio hører jeg lite på, men får med noe av nyhetene og morgenlokalen før jeg drar til jobb. Og DER er det musikk. Mye. Av og til en fin sang. men ofte noe helt uspiselig. Det som er mest enerverende i den ulne morgenstund er når de annonserer et interessant innslag, som jeg håper kommer før jeg må gå til bussen. Det gjør det selvsagt ikke.
Først skal det spilles noe, nemlig! Og imens skal vi lytterne glede oss til det kjekke innslaget. Senest i morges skulle de snakke om noe som interesserte både husbonden og meg, men begge stod på farten ut døren. Ville vi få høre poenget før vi gikk, denne gangen? 
Langt ifra.
“Nå skal vi spille denne låta av Splitter Pine, som et appropå til det som kommer etterpå, hahaha.” Etter fire minutters spilling kom man til saken, men da låste vi oss ut.
Det er ikke første gangen. “Det er brutt ut krig. Men først, musikk!”

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

22 Responses to Musikk i tide og utide

 1. avatar fiaflyfly says:

  Enig, både med radio og med Kinks 😉

  -fia

 2. avatar birgitt says:

  Lokalradioen her er så jazz- preget, at det er en befrielse når innslagene mellom begynner, enten det er noe som interesserer eller ikke :-)

 3. avatar sjalle says:

  .. eller, hva med lokalt produserte reklameinnslag for Jalla A/S Bruktbilimport – avdeling Klepp, med jingle av Hans Petter Hansen på fullt trøkk ?

 4. avatar ertaberta2 says:

  God morgen. Solveig. :)
  Jeg hører ofte på radio og musikk om morgenene, Koser meg..
  Men jeg er jo heldig stillt, eller ikke… Jeg slipper å fly ut døren..
  Skulle gjerne hatt en jobb å gå til, men så er det ikke i dag..
  Løsningen for deg/dere kan kanskje være en lommeradio
  som taes med ut.. ?
  Ønsker deg og dine en riktig fin Onsdag. :)
  Klem. !

  • avatar solveig50 says:

   God aften ertaberta!
   Lommeradio…jo, da må vel de omkring også høre på? Lyd rett i øret er jeg skeptisk til. Men det er klart, det er jo en mulighet.
   God uke & klem til deg! :-)

 5. avatar marthon says:

  Det er musikk på radioen, det skal være visst, og det er mye bra musikk på radioen også. Problemet er bare at man ofte ikke kan vite når og hvor den kommer.
  Jeg husker vi diskuterte musikk i lunsjen en gang – på en tidligere arbeidsplass – for en femten års tid siden. Jeg tror jeg og en annen snakket om noe musikk vi likte og hadde kjøpt i det siste – eller noe sånt. Så sier en (kanskje litt blond) kollega:
  – Jeg skjønner ikke vitsen med å kjøpe CDer, jeg. Alt som er populært, blir jo spilt på radioen likevel!
  Jeg ble litt perpleks, for argumentet var jo 100 % vanntett – ut fra premisset.
  Radiostasjonene vil helst spille populær musikk. Og den musikken som spilles på radioen, blir populær. Så om popularitet er kriteriet for hva man bør høre på, er det helt korrekt. Men så er det altså noen av oss som vil bestemme selv hva vi vil høre på – og når vi vil høre det …
  (Bare kom på dette sånn i forbifarten …) :-)

  • avatar solveig50 says:

   Heheh, den blonde likte kanskje bare øyeblikkets poppiser! :-)
   Populær musikk spilles mye og blir anda mer pop, helt til folk går lei og det komemr en nye og bedre sang.
   Det er veldig greit å styre valget selv ja.

   Ikke verst å “komme på” en samtale etter 15 år! Pussig med hjerenen gitt, plutselig så aktiveres en synapse eller noe av et innlegg på blogg, og *poff* så spretter en hel samtale frem fra glemselen! :-)

 6. avatar LeylaM says:

  Akk ja, det er ikke alt som er hørbart! Jeg begynte å trekke på smilebåndet av gjenkjennelse 😀 Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har hatt på radioen og det for det meste har vært musikk utenfor min smak, men så kommer det plutselig en fin en…og da svinger vi inn hjemme! 😀

  Ha en fin resten av uken :)

  • avatar solveig50 says:

   Det hender de flesker til med en skikkelig godlåt ja, det er jo en fornøyelse de (få) gangene det skjer. Ikke lett for programledernse å velge noe som alle liker så klart. Men poenget var det med at de alltid skal sende musikk først, tilfortrengsel for de “viktige” sakene.

   • avatar LeylaM says:

    Ja, det var det jeg glemte å tilføye! Akk ja, det har vært mang en gang jeg har ventet på en nyhetssending, noe som var av interesse for meg, men sannelig må de ikke spille en “cool låt” først!
    Og jeg tror sannelig de hadde gjort det selv om jorda gikk under!

 7. avatar Breiflabben says:

  P2 er bra og variert og ingen reklamepauser.
  Faren min hørte mye radio og det var før vi fikk de kommersielle kanalene. Han var med i nærradioen i Sandefjord når den startet. Det likte han godt :-)

  • avatar solveig50 says:

   Nærradio kan være bra det, men kvaliteten på den og andre kanaler er avhengig av gode kanalverter. Det er mye flåsefjas om morgenen især, av hypervåkne radiostemmer, unge lovende de fleste. Bra med noen voksnere og mer fattede folk på lufta. :-)

 8. avatar torillus54 says:

  Flåsefjas om morgenen, ja, det skal være visst! Vær glad du slipper å høre på Østlandssendingen fra 06.02 om morgenen. Jeg må ha den på for å høre om togene går og hva slags vær det blir i dag, men man aner jo ikke når man kan åpne ørene for dette, samtidig som man lukker dem nok til å ikke høre på tullprat, utbrodering og fnising fra to relativt unge lovende. Dei sko´ha vorre te´snakkte! Der er uhyre sjelden noe interessant og viktig innslag, syns jeg. Sangene er vanligvis heller ikke min stil, det kan man vel for så vidt ikke forlange, men dem kan jeg i hvert fall skru ned volumet på. Men jeg tror det var der jeg hørte en herlig sang en morgen, antar den er oversatt fra amerikansk, om en trøtt og lei trailersjåfør som skulle ha en nattmatbit på Bentes(?) kafe. Det endte med at hun stjal traileren, og han måtte overta kafeen. Kafejobbing var ikke så morsomt som han trodde. Bente kjører iblant forbi og vinker fra traileren, men stopper aldri. Noen som kjenner den og vet hvem som synger?

  • avatar Solveig50 says:

   Når man er morgentrett og trenger rolig start er det plagsomt med superopplagte kakleungdommer ja.
   Sangen du nevner var ukjent for meg? Den hørtes oppkvikkende ut!

 9. Lisens Lisens says:

  Kjenner meg igjen der selv om jeg ikke skal ut i en fart.
  Jeg skrur rett og slett av når musikken er sånn at jeg kjenner jeg blir aggressiv! og så går jeg glipp av det jeg ville høre.
  Men som regel kommer det hele på tvlokal om kvelden :)
  Ha en flott helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *