Inne i en dårlig stim

Når man har jobbet med det samme i temmelig mange år, og kanskje har ett og annet som gnager der man er, er det lurt å skifte jobb har jeg hørt. Det har gått opp for meg med all sin gru at etter fylte femti minker attraktiviteten på jobbmarkedet, man har tippet over på “gammel”-siden for de unge fyrrige ansettelsesfolkene – selv om jeg synes man heller burde lagt vekt på erfaring og modenhet på oss voksne.  
 
Jeg har dog vært optimist og søkt noen jobber i det siste, vært på intervjuer også. På fredag fikk jeg to avslag. I dag fikk jeg det tredje. Den ene jobben i fredagsavslaget hadde jeg veldig lyst på.

Lørdagen var full av innvendig tåke og utvendig dis, jeg gikk tur på myk sand på Solastranden og gremmet meg. Søndag ga jeg mer blaffen og søkte en ny jobb, og vi gikk en fin tur ved en annen fjord i den plutselig framkomne solen. Det var hard grusvei, og beina verket tidlig. 

Etter den times-turen ble hælen verre enn noensinne. Jeg satt i ro resten av dagen, og slet med å komme meg over gulvet. Smertefulle skritt i dag også. Skrev mail til ortopedklinikken i går, og ba om en vurdering. Midt i lunjsen ringte de og sa jeg kunne komme om et time hvis jeg ville, for noen hadde avbestilt! Det var jo lynfort. Alternativt kunne jeg komme om fire måneder. Så jeg slapp alt jeg holdt på med og dro dit. 

Den forekommende fotmannen avslørte at jeg hadde hulfot (det motsatte av plattfot) på begge føtter, og under verke-hælen var det en umiskjennelig Plantar Faciitt, en betennelsestilstand. Pille er lite virksomt, kortison tar man bare hvis det blir voldsomt ille, men det går over om et par års tid.
!!
Man skal ikke gå så mye på hulføttene sine, for det gjør vondt verre. Mannens hjelpere skulle spikke avlastende såler til meg, og de er ferdigsnekret om tre uker, men det er ikke bare å hente dem, for de må finpusses mens jeg er til stede. Jeg må ha ny time, og det har de ledig tid til i januar.
!! 
Imens er det bare å holde ut.

I kveld ville jeg ha peantter til trøst for skrøpelige føtter og kjipe jobbavslag. Nøtter er lov når det er lavkarbotider i heimen. Jeg er nokså halvhjertet på det feltet, og unner meg både epler og en haug med ris iblant, men husbonden er flink og standhaftig. 
Selv gadd jeg ikke ha dårlig samvittighet selv om nøttene var saltet (ellers er de jo uspiselige). Famlet inn i snopeskapet for å ta meg en håndfull.

Velte! Sprute! Rote! Det er ikke “min dag” for tiden altså.
 

 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Inne i en dårlig stim

 1. avatar Dag Eigil says:

  Nedslående, ja. Og da spesielt mht. til jobbavslagene. Men er det ikke noen som standhaftig hevder at når man har hatt nedtur, vært nede i en lang bølgedal, så kan det bare gå en vei, nemlig oppover? Det er jo lov å håpe. 😀

 2. avatar emte says:

  la visst inn ein kommentar uinnlogga :)

 3. avatar carpediem says:

  jeg skrev mange søknader, dro rundt omkring, fikk ingen jobb, men så til sist fant de ut at de kunne komme til å miste meg, da fikk jeg tilbud om ny jobb på min faste arbeidsplass. Det ser ut til å bli en fin jobb! :) Du skal se at det åpner seg noe nytt for deg også.. men tålmodigheten vår skal prøves, ja!

  Nå er det sengetid.. la oss satse på en bedre dag i morgen!

 4. avatar cezi1971 says:

  Ønsker deg deg god bedring,-ønsker lykke til med jobbsøkingen! :)

 5. avatar LeylaM says:

  God bedring Solveig, og kjempemye lykke til med jobbsøking. Jeg er helt sikker på at du kommer til å finne noe som passer for deg. Mange gode tanker sendes også :)

  Ha en fin helg du og din gentleman :) Pusene våre hilser til deres Pus også :)

  • avatar Solgeig59 says:

   Åj dette har jeg ikke sett før nå, det er lenge siden jeg har vært på bloggen, desember er en hektisk måned. JobbStatus er uendret.
   Pus har vært inne i hele dag, den nektet å gå ut i griseværet. Hilser tilbake til dine :-)

 6. avatar torillus54 says:

  Det er tungt når det indre er fullt av tåke! Håper at den letter snart! Smertene i foten må være det samme som jeg hadde for noen år siden etter å ha gått på fjelltur i skotøy ment for bebygde strøk. Det varte faktisk i to år, ja! Brukte ortopedisk tilpassede såler det siste drøye året, og det hjalp veldig på smertene. Bra du får begynt med såler såpass fort, selv om det er dumt at du må vente så lenge på dem – det må være mange som lider, eller for få ortopeder! God helg til deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *